Oranjeconcert 2018

LEENS- Al vele jaren sluit CMV Wilhelmina Leens Koningsdag af met een Oranjeconcert en altijd met medewerking van een topartiest. Dit jaar komt zanger, dichter, beeldend kunstenaar Gerrit Breteler zingen in Leens.

Geboren Twentenaar maar al sinds zijn jeugd wonende in Friesland (Nes) verwoord Gerrit Breteler in zijn zang het Friese platteland. Breteler woont vlakbij de Waddenzee en dit inspireert hem enorm om liedjes te schrijven, toneelstukken te schrijven en te schilderen. Hij heeft zich in de loop van de jaren tot een veelzijdig kunstenaar ontwikkeld. Zijn nieuwste CD “Still” is afgelopen januari uitgekomen met zowel Nederlandse, Friese en Engelstalige nummers. Wilhelmina zal Breteler bij enkele van  zijn luisterliedjes begeleiden. Op Groninger bodem zal Breteler bij ons ook het Hoogeland bezingen in de Grunneger toal.

Natuurlijk laat Wilhelmina ook weer op hoog niveau van zich horen. Aankomend juni doet Wilhelmina mee aan een concours op het eiland Borkum. (Agenda Link)Het stuk “Flashback”, een tweede divisie werk, dat Wilhelmina daar zal spelen is al op het Oranjeconcert te horen en beloofd samen met zanger Breteler het hoogtepunt te worden van de avond. Componist Jan de Haan maakte dit werk voor het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest . Zijn Flashback van het Engelse kerklied “Deep Harmony” nam hij als inspiratiebron en verwerkte het in dit muziekstuk. Het werk heeft vele muzikale wendingen, verrassingen en effecten en is een ware beleving, of je nu speelt of luistert. 

Maar Wilhelmina wil u graag meer laten horen. Zo spelen wij onder andere deze Koningsdag ook voor u;

 • Adiemus, Karl Jenkins
  • op ons 85 jubileumconcert heeft de saxofoonsectie ‘Palladio’ van Karl Jenkins uitgevoerd en nu op ons Oranjeconcert spelen we een ander zeer bekend werk van Jenkins; ADIEMUS. Voor fanfare gearrangeerd door Steven Walker vertolkt het de bekende ‘new age’ melodie uit 1994.
 • Pasttime with good compagny, King Henry VIII
  • Engels volkslied van Koning Henry VIII en bekend als de ‘King’s Ballad’ uit het begin van de 16de eeuw en populair in de renaissance. Philip Sparke maakte deze bewerking voor ons in 2007 en verwoord dit prachtige lied; “Pastime with good compagny, I love and shall until I die”.
 • That’s the way i like ‘em, Medley van Peter KLeine Schaars. Wilhelmina laat u een tweetal nummers hieruit horen;
  • That’s the way I like it. De bekendste single van de Amerikaanse discoband KC and the sunshine band uit de zeventiger jaren.
  • Boogie Down van Amerikaanse zanger en muzikant Al Jarreau uit 1983. “I can be what i want to, and all i need is to get my boogie down”.

Daarnaast hebben we een ander muzikaal hoogstaand programma van ons jeugdorkest. Wilhelmina is enorm trots op haar jonge leden, zij zijn enthousiaste muzikanten en functioneren prima in het orkest. In het jeugdorkest krijgen ze extra les in samenspel en luisteren naar elkaar. Wat zij in het jeugdorkest leren zullen zij u laten horen.

      Kortom, het belooft weer een gevarieerde avond te worden met zang en muziek en wij hopen dat u deze avond naar ons komt kijken en luisteren. De presentatie is in handen van Judith Veenstra en Wilhelmina staat ook deze avond onder leiding van dirigent Bienze IJlstra.

Kaarten kunnen in de voorverkoop aangeschaft worden bij Schoenmode Zuidema aan de Hoofdstraat in Leens of via info@wilhelminaleens.nl of via onze contactpagina. Inbegrepen is één consumptie en een toegangskaart kost €10,00 in de voorverkoop en €12,50 bij aanvang concert. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang en jeugd tot 18 jaar betaalt €5,00 in de voorverkoop en €7,50 bij aanvang concert.

In de pauze wordt u een kop koffie, thee of fris aangeboden.

Kijkt u mee in ons fotoalbum voor een sfeerimpressie van eerdere Oranjeconcerten? Fotoalbum

Aanvang: 20.00uur

Locatie: Andreaskerk, Valge 22 in Leens