Vereniging

Fanfare

Wilhelmina is een fanfare-orkest.
Momenteel bestaat het orkest uit 41 enthousiaste muzikanten.
De leeftijd van de muzikanten varieert van 11 t/m 78 jaar. Er zijn relatief veel jongeren lid van Wilhelmina.

Activiteiten

Wilhelmina organiseert concerten, verleent medewerking aan kerkdiensten, vieringen en herdenkingen. Ook speelt Wilhelmina regelmatig op een concours of festival. In 2009 behaalde Wilhelmina op het bondsconcours te Hoogezand een eerste prijs voor de uitgevoerde concertwerken en ontving Wilhelmina de prijs voor het best uitgevoerde koraalwerk. Ook in 2014 scoorde Wilhelmina op het concours en maakte promotie naar de derde divisie! (Meer informatie over dit concours vindt u HIER).
Het Oranjeconcert is inmiddels een traditioneel optreden op of rond 27 april. Voor dit concert wordt er altijd een gast uitgenodigd dit kan zijn een bijzondere solist(e), zanger(es), ensemble of koor. Elk jaar een verassing voor de luisteraar!

Muziek

Het repertoire van Wilhelmina is zeer gevarieerd. Er wordt licht klassieke muziek gespeeld, filmmuziek, koraalmuziek maar ook popmuziek.

Organisatie:

Wilhelmina heeft een door de leden gekozen bestuur: voorzitter, secretaris, penningmeester, 2 algemene leden. Onder de paraplu van dit bestuur functioneren een aantal commissies:
*Het CBA; commissie bijzondere activiteiten bestaat uit een aantal leden van het orkest. Dit CBA organiseert een aantal concerten (o.a. het Oranjeconcert) en verzorgt de diverse acties van de vereniging ( worst, oliebollen).
*De Muziekcommissie; deze bestaat uit een aantal muzikanten en de dirigent. De muziekcommissie stelt het muzikale programma samen voor de verschillende optredens. Wensen en verzoeken omtrent muziek kunnen bij deze commissie worden ingediend.