Start muziekproject

Start muziekproject op nieuwe instrumenten uit “Het loket leefbaarheid” met Wilhelmina Leens en CBS de Regenboog.

Leens: Op donderdag 17 november is de Chr. Muziekvereniging “Wilhelmina” in samenwerking met CBS “De Regenboog”, beiden te Leens, weer begonnen om kinderen kennis te laten maken met muziek en het bespelen van een muziekinstrument.

“Wilhelmina” heeft eerder succesvol basisschool kinderen begeleid in de beginselen van de blaasmuziek. 15 kinderen uit groep 5 en 6 krijgen een aantal weken professioneel muziekles van de muziekdocenten Jan Werkman en Matthijs Leffers. Beide heren zijn conservatorium geschoold en hebben van de muziek hun vak gemaakt én zij zijn ook begonnen met het bespelen van een blaasinstrument bij “Wilhelmina” Leens. Jan en Matthijs zullen de kinderen leren hoe je een toon blaast en hoe je met meerdere tonen een liedje kan spelen. Ook wordt de blaastechniek geoefend en het samen spelen. Alle kinderen hebben een bugel gekregen waar zij de komende weken op mogen spelen.

De bugels zijn onlangs nieuw aangeschaft door “Wilhelmina”, speciaal voor studiedoeleinden. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door “Het loket Leefbaarheid” welke een initiatief is van Dialoogtafel en NAM. Een geweldige kans om de muziek te kunnen introduceren bij kinderen met betrekking tot hun muzikale ontwikkeling en om hen uit te nodigen om in hun eigen dorp muzieklessen te volgen. Muziekvereniging “Wilhelmina” maakt, mede door deze schoolprojecten, weer een groei mee in het aantal leden. Als lid van de muziekvereniging speel je samen en leer je samen van jong tot oud. “Wilhelmina” is er trots op dat meerdere kinderen succesvol hun muziekdiploma hebben gehaald en meespelen in het grote orkest. De jeugdleden hebben zelfs hun eigen orkest waarmee zij ook zelfstandig voor u optreden.

De instrumenten welke uitgereikt werden mochten na afloop van de eerste les mee naar huis genomen worden zodat thuis geoefend kan worden. Na afloop van de lessen zal het project afgesloten worden door een echt concert waar de betrokken ouders voor zullen worden uitgenodigd.

Ook als u niet op een (basis)school zit kunt u natuurlijk muzieklessen volgen bij “Wilhelmina”. U kunt meer informatie aanvragen via info@wilhelminaleens.nl. De muzieklessen worden zoals gezegd gegeven door eigen muziekdocenten. U wordt opgeleid om later mee te spelen in het orkest. Bespeelt u al een instrument en lijkt u het leuk om eens te komen kijken op een repetitie? “Wilhelmina” repeteert elke dinsdagavond. U bent van harte welkom!