Elf nieuwe gediplomeerden bij Wilhelmina Leens

-LEENS juni 2015 – Het was weer feest bij Christelijke muziekvereniging Wilhelmina Leens, want maar liefst 11 leerlingen zijn geslaagd voor hun muziekdiploma.

Twee jaar lang hebben deze leerlingen met hun docent Jan Werkman naar het examen toegewerkt. Dat traject gaat met vallen en opstaan, er moet veel worden geoefend voor een mooie toon en op de moeilijke stukjes. Tegelijk gaat het erom plezier te beleven aan de muziek. Naast de lessen speelden zij samen in het jeugdorkest. Op zaterdag 18 juni was het zover, 11 leerlingen speelden in het bijzijn van een examinator hun ingestudeerde stukken. Ook kregen zij muziek te horen om het na te spelen en muziek wat zij op het eerste gezicht moesten kunnen spelen.
Met het behalen van diploma A mogen zij nu spelen in het orkest van Wilhelmina en meedoen aan alle optredens.

Op de foto van links naar rechts – bovenste rij eerst: Annette Spriensma (bugel-Diploma A), Sophia Davids (bugel-Diploma A), Alice Zwart (trompet-diploma A), Hanna de Vries (bugel-Diploma A), Alienke Boven (trompet-Diploma B), Rosalie Bouwman (trompet-Diploma C), Bart Rozema (bariton-Diploma B), Lotte Groenwold (bariton-Diploma A), Reinhard Doornbos (bariton-Diploma A), Joran Doornbos (hoorn-Diploma B) en Jurre Straatsma (hoorn-Diploma A).