Dirigente stuwt Wilhelmina naar grote hoogte

Riektje Wendelaar wint titel “Maestro van Leens”

LEENS oktober 2015 – Vier prominente dorpelingen hebben gestreden om de titel Maestro van Leens, Riektje Wendelaar ging met deze titel aan de haal.

De onderwijzeres bleek over de beste dirigeerkwaliteiten te beschikken en stuwde de muzikanten naar grote hoogte. Wilhelmina opende het concert met een koraalbewerking van Arend Gerds. Elke dirigent begon met een korte repetitie, waarin zij de laatste aanwijzigingen aan het orkest konden geven.

Burgemeester Koos Wiersma opende als eerste met de Mars en de Arabische dans uit de Notecracker van Tjaikovsky. Zijn romantische draai aan de Arabische dans werd door de jury zeer gewaardeerd. “Het is knap van een CDA-burgemeester, met linkse bewegingen , een christelijke vereniging te leiden”, volgens de jury.

Als tweede dirigeerde een andere bestuurder, Arjen Fledderman voorzitter van FC LEO en de samenwerkende verenigingen in het Marnedorp, Wilhelmina door Conquest of Paradise. De typische klanken van de saxofoons inspireerden hem tot een verrassend eind van het stuk, “U bent tot het strafschopgebied gekomen en hebt een schot op het doel gelost. Tijdens het juryberaad zal blijken of er gescoord is”, liet de jury weten.

Mieke Knol, oud-leerkracht van basisschool De Handpalm, nam de baton ter hand voor het stuk Pirates of the Caribbean. “Zeer knap zoals Mieke het orkest de tempowisselingen heeft laten spelen. Zij dirigeerde met straffe hand”, aldus de jury. Verder kreeg ze het aanbod van een van de juryleden hem te vervangen als hij een weekje op wintersport gaat.

De laatste kandidaat, Riektje Wendelaar, leerkracht van basisschool De Regenboog, liet WilhelminaĀ Children of Sanchez spelen. Na de drumsolo ging het helemaal los tot de climax aan het eind. “De eendracht hebt u gekregen met deze prachtige uitvoering”, vond de jury.

Presentator Andries de Haan nodigde het publiek in de volle Andreaskerk uit te stemmen op de beste kandidaat. Dat bleek Wendelaar te zijn. Alle deelnemers kregen een oorkonde. De maestro ging met een prachtige trofee naar huis. Het viertal kijkt met plezier terug op de repetities en de uitvoering. Ook Wilhelmina kijkt terug op een zeer geslaagd concert.

(Bron De Ommelander Donderdag 22 oktober 2015)
Aankondiging Maestroconcert